Workshops

Workshop 'Zinvol nee zeggen'

Werkstress is een signaal van 'te veel'. Te veel projecten, bijeenkomsten of zaken die van medewerkers verwacht worden. Een andere vorm van 'te veel', die chronische stress kan veroorzaken, is dat medewerkers geen nee tegen werk durven zeggen.

Stress vraagt om keuzes. En juist het maken van keuzes geeft soms ook weer stress. Keuzes maken betekent onherroepelijk dat medewerkers tegen sommige dingen volmondig 'ja' zeggen en tegen andere dingen 'nee'. Veel medewerkers willen vaak zoveel mogelijk deuren op te houden. Welke keuze is het beste?

In deze workshop wil ik deelnemers laten ervaren dat er drie manieren zijn om een keuze te maken:

  1. Met je verstand (alle voor- en nadelen op een rij zetten).
  2. Met je gevoel (emoties, waaronder angst, als drijfveren om te kiezen).
  3. Met je hart (de stille stem van je hart geeft aan wat voor jou het meest zinvolle is).

De stille stem van het hart kent geen maatschappelijk aanzien, berede neerde voordelen of angst. Deze stem geeft antwoord op de vraag wat het meest zinvolle voor de medewerker en zijn organisatie is. Leren 'zinvol nee te zeggen' betekent om te leren een onderscheid te maken tussen wat het verstand, het gevoel en het hart zegt.

Wat biedt deze workshop concreet:

  1. Iedere deelnemer neemt zijn eigen keuzesituatie mee, waarbij de workshop oefeningen helderheid over de te maken keuze geven.
  2. Iedere deelnemer ervaart een aanpak, die hij/zij mee naar huis kan nemen en later zelf gebruiken.

Het is een praktische workshop, die ongeveer 4 uur duurt en kan op verzoek van organisaties worden gegeven.

Workshop 'Dansen op het koord van baanonzekerheid'

Elke dag voer ik een gesprek
Een gesprek hier in mijn hoofd
Over wat ik allemaal gedaan heb
Over wat er allemaal is gebeurd

Want hoe sterk is dit koord waarop ik dans
Tussen mijn hoofd en mijn hart
Hoe lang zal het zijn voordat ik val
Tussen mijn hoofd en mijn hart

Werken in onze tijd betekent dat medewerkers moeten kunnen omgaan met onzekerheid. De onzekerheid van dezelfde baan na de reorganisatie, onzekerheid van werk op dezelfde locatie of zelfs de zekerheid van baanverlies. Deze onzekerheid voelt voor medewerkers vaak aan als dansen op een koord. In balans, uit balans en in balans. Hoe komen wij als mensen weer in balans na een onverwachte gebeurtenis of tegenslag? Hoe kunnen we weer opnieuw plezier, voldoening en zin in ons leven ervaren? Deze workshop staat stil bij twee verschillende invalshoeken hoe je weer in balans kunt komen. Kom je weer in balans doordat je uitgaat van je eigen doelen en je eigen kracht? Of juist niet? Ontstaat de balans juist doordat je jouw blik verlegt naar een ander. Bij deze manier van in balans komen gaat het om de vraag 'voor wie of wat ben ik van betekenis?'. Tijdens de workshop worden beide invalshoeken toegelicht.

Wat biedt deze workshop concreet:

  1. Iedere deelnemer ervaart op een leuke manier de verschillende invalshoeken om weer in balans te komen.
  2. Aansporing tot reflectie waardoor de deelnemer andere mogelijkheden ziet om met de onzekerheid om te gaan.

Het is een praktische workshop, die ongeveerĀ 4 uur duurt.