Relatie met zichzelf

Het Griekse adagium 'Ken u zelve' is een bekende uitspraak. Jezelf leren kennen is iets dat wij onze kinderen niet of nauwelijks op school leren. Als jonge volwassene startte bij mijĀ  het mezelf beter leren kennen. Er kwamen vragen zoals: Wie ben ik ten diepste? Wat kan ik goed? Waarvoor ben ik bang? Waar verlang ik naar? Het is vaak een persoonlijke zoektocht. Een zoektocht waarbij we allemaal een keuze hebben. Gaan we op weg om onszelf te leren kennen? Of laten we dat?

Bij mij werd de behoefte om opnieuw dieper in mijzelf te kijken en te ontdekken wat daar speelde, toen de innerlijke onrust steeds vaker terugkwam. Het beter leren van mezelf bracht me meer rust en meer op mijn plek.

Op deze pagina heb ik verschillende invalshoeken verzameld die je kunnen helpen om jezelf beter te leren kennen. Er is niet een beste manier; er is alleen een beste manier die bij jou past. Het is een kwestie van uitproberen en ervaren.

 

Relatie met zichzelf

Yoga videos met Adriene

Tijdens mijn zomerverblijf op Bonaire in 2018 wilde ik ook yoga beoefenen. Yoga is voor mij de manier om mezelf te verbinden met mijn adem en lichaam. Ik word bewust van wat er in mijn lichaam en leven speelt. Het doen van oefeningen op de mat zijn een spiegel voor wat in mij en in mijn leven om aandacht vraagt. Twee maanden geen yoga was geen optie.

Na een zoektocht in de appstore en op het internet kwam ik de gratis video's van Adriene tegen. Haar missie is om de tools van yoga in scholen en huizen te brengen, zodat mensen meer bewustzijn ontwikkelen. Naast haar website, heeft Adriene haar eigen YouTube kanaal waarop zij regelmatig nieuwe video's publiceert.

Enthousiast ging ik aan de slag met haar '30-days-yoga-journey' genaamd True. Adriene legt op een laagdrempelige manier uit hoe je de yogaoefeningen moet doen. Daarbij zet ze een dosis humor in, zodat het niet belangrijk is hoe goed je het doet. Adriene benadrukt dat het goed om het bewust worden wat zich in jezelf afspeelt. Ik ben verkocht! Voor mij geen yoga meer op de sportschool.